алпинисти пловдив

полезни съвети

полезни съвети
Външна топлоизолация на апартамент  в пловдив
  Има ли смисъл от саниране само на един етаж в жилищен блок?                                                                 

По много причини, които намирам за очевидни и съответно е излишно да коментирам правилно е да се изолира цялата сграда. За да се реализира това, обаче е необходимо желанието на всички съкооператори, което е много трудно дори в малка кооперация с десетина апартамента, а в голям жилищен блок често граничи с невъзможното. Тогава много хора си задават въпроса има ли смисъл от поставяне на топлоизолация на отделно жилище или на няколко съседни апартамента, но без ясна перспектива за цялостно саниране на сградата.

За да отговорим на този често задаван въпрос трябва да разгледаме потока топлина напускащ жилището ни. Нека разгледаме конкретен пример – апартамент в панелен блок с площ 100 кв.м. и външно разположение. Приемаме един крайно неблагоприятен вариант в който съседите под и над нас не са санирали жилищата си и се отопляват минимално, подържайки температура 16*С, а ние искаме да поддържаме комфортна температура от 21*С. Количеството топлина което ще отдаваме на съседите си ще бъде пропорционално на площта на пода и тавана и температурната разлика от 5*, т.е. пропорционална на (100 + 100) х 5 = 1000 „единици”. Ако през това време температурата навън е -9*С температурния градиент от двете страни на стената е 30*С и площта на външните стени е 80 кв.м. то може да очакваме през тях да губим 80 х 30 = 2400 „единици”. В този случай повече от 2/3 от общите загуби на топлина преминават през външните стени.

Дори да не можем да спрем напълно тези загуби, то при правилно изпълнена топлоизолация спокойно можем да разчитаме, че ще ги намалим с около 80% или през тези стени ще продължим да губим около 500 „единици”. Общите загуби на топлина би следвало да са право пропорционални на сметките които плащаме за отопление, освен ако не ни мамят. При условията които разгледахме общото количество енергия би могло да бъде намалено от 3400 на 1500 „единици” или с около 60%. Тук разбира се пояснявам, че общото количество топлина, което се губи от 3-те разгледани апартамента в сградата далеч няма да намалее с 60%, но в крайна сметка всеки сам заплаща разходите си за отопление и това, че някой плаща по-високи сметки за да поддържа 16*С в жилището си не е достатъчна причина всички останали да го правят.

Лесно да се ориентираме за колко време би се изплатило това начинание и струва ли си да се прави индивидуално. Да, правилния начин е друг, но когато не може да се осъществи в близко бъдеще, то остава простата сметка за инвестицията и нейната възвращаемост в нашето домакинство. Дори да се наложи след 10 години изолацията да се изпълни отново при цялостно саниране на сградата, какво значение има това, при положение, че тя се е изплатила 3 пъти през това време само като стойност на енергията. Без дори да се отчитат спестените вътрешни ремонти следствие на течове и конденз, комфорта и т.н

монтажи по алпийски способ!!!

полезни съвети
Предимства на дома с външна топлоизолация: 
Вътрешното пространство не се губи.

Осигурява устойчив на атмосферни влияния ,привлекателен и като цяло нов външен облик на сградата.

Съществуващите стени ще се стабилизират, защото те ВЕЧЕ са защитени от атмосферните  влияния.

Топлоизолацията ни дава възможност в жилището ни да бъде топло през зимата и хладно през лятото като спестим до 50 % от разходите, които семе имали преди поставянето на топлоизолация  за отопление или охлаждане.

Изолацията създава приятна и здравословна атмосфера с балансирана топлина в стаята.

Топлоизолацият не позволява концентрация на влага, която причинява плесен.

Тя допринася за опазването на околната среда чрез намаляване на разхода за гориво и вредни емисси във въздуха.

Цялата сграда достига допълнителна сигурност, което значително ще увелиичи продължителността й на живот.

Топлоизолацията се изплаща в  рамките от 2 до 5 години чрез намаляване разходите за ток.
полезни съвети
интериорните ремонтните дейности!!!

изолация на къща със стиропор

майстор външна топлоизолация пловдив
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.