материали

материали
Топлоизолации - EXP, XPS, вата 
Ползват се три основни материала - експандиран полистирол /EPS/, екструдиран полистирол /XPS/ ивата - минерална или каменна, като всеки от тях има своето предназначение. 
Експандираният пенополистирол (EPS) е изкуствен полимер със затворена структура на решетка от пълни с въздух сферични частици. Той е микропорест изкуствен органичен материал, 95% от обема на който е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера (приблизително 5109 в 1 м³). EPS, познат също така като стиропор (Styropor е запазена марка на BASF и обозначава името на суровината от който се произвежда EPS), е един доказал се във времето топлоизолационен материал, без който вече съвременното строителство е немислимо. Благодарение на своите много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформируемост, ограничена паропропускливост и огнеустойчивост (клас В1), белите топлоизолационни плочи са се доказали и за последните 40 години са си извоювали твърдо и неоспоримо място в модерното строителството. Най-разпространената употреба на EPS е като лепена външна фасадна топлоизолация - т.нар. „дишащ”, паропропусклив материал за цялостно външно /и/или вътрешно/ облицоване при комплексни системи на топлоизолация. 
Екструдиран пенополистирол (XPS). XPS е специален топлоизолиращ материал, който е хигроскопичен – не абсорбира вода и издържа на високи натоварвания. Подходящ е за места подложени на високи натоварвания и влага като на пример в областта на цокъла, под фундаментната плоча, мокри помещения, тераси и т.н. Материалът е класифициран в клас на горимост B1- трудно гори. Топлопроводимост /според дебелината на изолационния слой/: от 0,034 W/(mK) до 0,038 W/(mK). Якост на натиск: 300 kN/m². Затвореност на клетъчната структура: ≥ 95%. Водонепропускливостта на XPS е предимство при изпълнение на топлоизолации под кота нула – на фундаменти и сутеренни стени, мокри помещения и индустриални подове. 
Ватата осигурява ефективна звукоизолация, основно е за изолация на подове и обърнати/плоски покриви, но е и самоносеща топлоизолация в междугредови пространства на скатни покриви, междинен топлоизолационен слой в двойни външни стени, вътрешна топлоизолация под покритие от фазер или гипсокартон и др.

алпинисти пловдив, саниране, външна топлоизолация

Топлоизолация на сгради с въжен достъп в Пловдив
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.